Koronapruuvis

Hyvä ystvä,

Ei mnuull ollu meining alitaukkomat koronast kirjotta, mutt siihen dämä jutt nys sitt jälle men. Niingo me uutisist olen guull, ni Rauma varvillk korona pääs jyllämä oikkem bahom bäevi. Mnää ole oll Rauma varvillt töis nyt tätä viimäst törni marraskuu alust astikk. Kyll mes stää tyäkambraateitten gans förskottihi fundeerasi ja aaningoisi, ett kui mahta käödk, ko ulkmaalaiset tleevak kotomaastas joulu ja uudevuade fiiramise jälkken dakas töihi. –Kyll mar hes siäld itäsist maist fyärävät tuamssin goronaviirust oikke iso jouko. Ja niin gävei kans!! Sääkrätä, etei ulkmaaelävä olp pitänn ni väli, jos ovat tullk kippjäks, taikk heijä o määrätt karantteenihin, go ova vaa mennt töihi. Heit ei olk kuulemas saatt kurihin, go heill on doiseve kulttuur, taikk sitt he eivä ol ymmärtänn annetui oorderei. Kyll se on glookku kulttuuri, josei millä mittä väli pidet! Mnää kyll eppäle, ett rahast se asi peräldäkkin giines o oll. Jos het tleevak kippjäks, ni he eiväs saa mittän diänsti mistä, ja sen tähde hep pakkavat töihin dartuttaman gaikk muukkin goronaha. 

Viimäs viikkoll varvillt tehtin goronapruuv koko fänikäll ja jokattellt tuupattim bumbuldikk nokkaha. Summ siit ol, ett likimai joka kolmanes pruuv ol positiivine. Rauman gaupungin dartunajäljitys telefuneeras mnuulls saman ehtonp pruuvi jälkke, ett mnää ole yks koronapositiivine. Se ei sunkka ollu mikkän gauhi yllätys, ett sem buale mnää oti asja hyvi raohalisest. Saerahoittaja kysys ensmäitteks, ett ong mittälai vaevoi taikk taodimerkei ollu? –Ei olk, koten tiäd lainkka, ett olsi millän davallk kippi! Mnää joodusin dekemä jämtti ferklaaringin, gukk ova oll likitysten, daikk nokatuksi mnuun gansan viimäsen gahde voorkaode aikan, ja kaikk semse ihmsek käskettin gahde viikkon garantteenihi. Itt joodusi oleman gymne voorkautt koton, ni eten saann menn lainkka ihmste ilmoill. Karantteen lopus eilä, ett nys saa jällf friisten gulkki pisim bitki.

Stää mnää eine vauhkottlin gon gipusyster kysys, ett ong teillk katei? – O oikken, golmk kapplett, kui ni? Hoittaja sanos, ett korona suutta tarttuk kateihi, ja ränttäis seorat niitte vointti. Kati ovak kyll voinn iha hyvi, etei ne vissi ol mittän dautti saann? Emänd kävei kans koronapruuvis, mutei hängä mittän dautti ols saann. Katei ei sendä olp pistett mihenkkäm bruuveihi. Oikken gippjängörrö en ol olluk koko aikan ja mittä lailssi oirei, taikk feeberi ei ol ollu. Semmost piänd räkätautti ja kröhä on gyll, kon davalisest tähä aikka vuadest ny muutongi o. Muutmam bäevä jälkken gaikk haju mistanusiva ja ny nokk ei haist mittä, ett kyll mar mnuulls sitt jottalai koronan dapastakki o oll. Se on gyll toisen gautt kamal asi, kotei lainkka tiäd ett on gippi, ni suutta oll, ett tiätmättäs levittä koronaviirust ymbrilles. Em mnää stää mein, ett tarvittis oikke lailes saeras oll, mutt ko olis edes joldinengim bääskräll, nin tiädäis ainakkim byssyp poijes ihmste joukost. Jos asjast ny jottalai hyvä täyty oikke hakemall hakki, ni ny ei tarvitt buale vuatte mennk koronapruuvihi. Taodi saerastamise jälkkem bruuv näyttä kummingi sem buale vuatt positiivist, ja taodi ei pidäis tull uudestanga sinä aikan. Toevota ny harttaste, ett mittmaarja jälkke likimain gaikk olsivas saannp piikktropi ja ruvetais pääsemän goko taodingurimuksest eroho.

2 kommenttia artikkeliin ”Koronapruuvis

 1. Hei!

  Hienoa, että olet hyvässä kunnossa, ja harmi kuulla Rauman telakalla jyllänneestä pöpöstä! Oli hauska juttu silti taas kielen kannalta, kiitos =) Tuntuu, että nyt kirjoittaisi jotain aivan toista kieltä, ei sitä turhaan kutsuta rauman giäleks! Hyvää vointia sinne!! ❤ =)

  Toivoo tituka

  Tykkää

 2. Kiitos Tituka!

  Hyväs höyskäs olla, ett sem bualest ei ol mittä hättä. Huame aamultta mnää mene jällk kattoman gui se laevattem bykämine oikke luana. Paha taut tua korona kummingi o ja niingo sanott, nin doevota ett se saadais kurihi äkkimite. Hyvä asi, ett turklainengi vissi jottalai ymmärtä Rauman giälest? Niingos sanosi, ni ei stää turhambäiten giäleks karahteerat:)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s